artikel

‘Normen Aldi en Lidl leidend bij residulimiet’

Achtergrond Premium

‘Normen Aldi en Lidl leidend bij residulimiet’
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Barendrecht - The Jaguar Fresh - CEO Kees Rijnhout

Harddiscounters in Duitsland bepalen internationaal de normen voor wat betreft toegestane gehalten van residuen op groente en fruit. Dat stelt ceo Kees Rijnhout van Jaguar the Fresh Company uit Barendrecht. In Nederland sluiten Superunie, Jumbo en Albert Heijn aan bij de maatstaven van Aldi (D) en Lidl (D), die verder gaan dan de wettelijke Europese […]

Harddiscounters in Duitsland bepalen internationaal de normen voor wat betreft toegestane gehalten van residuen op groente en fruit. Dat stelt ceo Kees Rijnhout van Jaguar the Fresh Company uit Barendrecht. In Nederland sluiten Superunie, Jumbo en Albert Heijn aan bij de maatstaven van Aldi (D) en Lidl (D), die verder gaan dan de wettelijke Europese bepalingen. ‘Toezien op MRL (maximale residulimiet) al tijdens het teeltproces wordt voor ons steeds belangrijker,’ zegt Rijnhout.

Lees hier het hele artikel

Reageer op dit artikel