artikel

Zuivel- en kaasconsumptie blijft dalen

Assortiment Premium

De ontwikkelingen in de zuivel- en kaasmarkt van het afgelopen jaar zijn in grote lijnen een kopie van 2017. In grote lijnen blijft de consumptie dalen. Stijgers zijn proteïnezuivel en naturelvarianten. Dalers zijn veelal zoete desserts. Kaas als beleg nam opnieuw af, culinaire toepassingen en snackproposities zitten in de lift.

Veel ontwikkeling zat er afgelopen jaar niet in de zuivelmarkt. Toch is er genoeg positiefs te melden, weet Martijn de Vetter, strategic insights analyst bij IRI: ‘Ik ontvang gemengde signalen. De categorie als geheel staat onder druk, maar blijft wel een van de belangrijkste in de supermarkt met 5 procent omzetaandeel. Opvallend is de hefboomwerking: minder volume, maar meer waarde door stijgende prijzen.

Lees het hele artikel op Distrifood.nl:

Zuivel- en kaasconsumptie blijft dalen

Reageer op dit artikel