artikel

Groei in tissues en zakdoekjes

Assortiment Premium

Groei in tissues en zakdoekjes
Acties zijn op prijs en niet op kwaliteit, zoals wel op deze archieffoto van het klantentoilet van AH Made.

De promotiedruk in papierwaren is zo mogelijk verder toegenomen. De verschuiving naar 3-laags of meer zet door. Extra zachtheid stuurt de ontwikkelingen in toiletpapier, verfrissing en anti-bacteriële werking zijn sturende trends in vochtige doekjes.

De papierwarencategorie is in zijn totaliteit stabiel. Waar de volumes van zakdoekjes en tissues stijgen met 2,5 en 7,1 procent, daalt keukenpapier met 4,2 procent. Van toiletpapier werd afgelopen jaar 0,6 procent meer verkocht. Consumenten kopen niet meer papierwaren, maar hebben er wel meer geld aan gespendeerd. In geld groeit de markt met bijna 2 procent.

Reageer op dit artikel