blog

Tien jaar terug: Dick Boer

Column Premium

Tien jaar terug: Dick Boer

Toen: Dick Boer droomt van 1000 ah-supers. Nu: Albert Heijn kruipt richting de 1000

Juli 2006

‘We hebben altijd de illusie gehad dat we niet verder konden groeien dan zevenhonderd winkels. Maar waarom zouden we niet nog meer winkels kunnen neerzetten?’, zegt Dick Boer in een interview in Foodmagazine van juli 2006. Boer is op dat moment directeur van Albert Heijn en treedt toe tot de raad van bestuur van Ahold. De AH-topman wordt ook gevraagd of hij in Nederland ruimte ziet voor duizend Albert Heijns. ‘Ik zal geen aantallen noemen. Maar denk aan de convenience-stores op stations. Daar groeien we ook met heel andere consumptiemomenten.’

Juli 2016

Albert Heijn heeft op dit moment in Nederland 851 vestigingen. Samen met de AH To Go-winkels (65) en de AH XL-vestigingen, komt de marktleider in Nederland uit op 951 winkels. Daarnaast heeft de formule tegenwoordig ook nog eens 41 supermarkten op Belgisch grondgebied. Boer haalt in het interview in 2006 ook aan dat de supermarktketen op dat moment een aantal elementen heeft getest in de AH in Heemskerk, maar dat die niet goed zijn aangeslagen. ‘Misschien zijn we daar dan gewoon te vroeg mee.’ Inmiddels is AH allesbehalve terughoudend met de uitrol van nieuwe elementen. De modulaire uitrol loopt voorspoedig en ook de test met een caissièreloze winkel pakte goed uit.

Reageer op dit artikel