blog

Kijken met Kim: Moestuintjeshype voor gevorderden

Column Premium

Kijken met Kim: Moestuintjeshype voor gevorderden

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt iedere twee weken voor Foodmagazine op inspirerende dingen in foodretail. Deze keer gaat ze op bezoek bij de Herenboeren in Boxtel.

Soms is het kijken búiten retail nog veel leuker. Zeker als het letterlijk dat is: BUITEN!

Bij de Herenboeren in Boxtel wordt er een community farm gerund. De boerderij is van 200 gezinnen en zij huren dus een boer in om dit gemengde bedrijf te bestieren. Kleinschaligheid is dus key in dit geval: groeien willen ze niet. De kunst van het ‘klein’ blijven, dus. Alle gezinnen hebben inspraak op bijvoorbeeld het teeltplan of de slacht van de dieren. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de boerderij, samen met natuurlijk de expert: de boer. Dit is dus de moestuintjeshype voor gevorderden!

Reageer op dit artikel