blog

Kijken met Kim: Smartphone foodies

Column Premium

Kijken met Kim: Smartphone foodies

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt iedere twee weken voor Foodmagazine op inspirerende dingen in foodretail. Deze keer gaat het over smartphone foodies.

There’s an app for everything. Maar echt: alles. Ook op foodgebied kun je het zo gek niet bedenken of er is een app voor. Laatst wees iemand mij op een app om een ei te koken. Lees die zin nog maar eens, inderdaad. De app had zelfs best een leuke gimmick; je kan het betreffende ei op je telefoon leggen, met je vingers op het scherm aangeven hoe groot het ei precies is en vervolgens geeft je telefoon aan hoe je ‘m exact moet koken om een optimaal ontbijtje te kunnen nuttigen. (hiervoor moet je wel even de hoogte waarop je je bevindt en de temperatuur van het ei invoeren. Heel technisch allemaal). Maar dus, een hele luxe eierwekker. Why not.

Foodbedrijven druk met apps

Talloze foodbedrijven zijn al jaren druk met apps maken. Loyalty-apps, bestel-apps, recepten-apps en zelfs interne apps voor bijvoorbeeld de fieldsales. Maar er zijn eigenlijk niet heel veel succesvolle foodie-apps. Waarom is dat? Natuurlijk zijn de foodies en masse te vinden op #instafood en #foodporn (mijzelf inclusief) maar verder… zijn de food-apps vooral heel praktisch. Mijn gevoel zegt dat daarnaast koken en eten toch ook gewoon iets is om offline te doen. Unplugged.

Van wildplukken tot Augmented Reality

Ik heb me er een middagje in verdiept en dit keer een vlogje gemaakt over een aantal gave food-apps die helemaal van deze tijd zijn. Van wildplukken tot Augmented Reality. Helemaal de moeite en tof genoeg om te downloaden. Kortom: pak je telefoon en ga mee op deze smartphone-foodsafari! Oh, en toch dat perfecte eitje koken? De app heet The Perfect Egg Time. You can do it!

 

Reageer op dit artikel