blog

Ondertussen in 020: Rockefeller Deli

Column Premium

Foodmagazine presenteert in ieder nummer een portret over de relatie tussen food en de hoofdstad onder de naam ‘Ondertussen in 020’. In deze uitgave gaan we naar Rockefeller Deli.

Rockefeller Deli mikt sinds afgelopen zomer, op de bekende foodstrip langs de A2, op automobilisten die iets anders willen dan de fastfood van ketens als McDonald’s. In het rijtje waar ook KFC en Sizzling Wok gevestigd zijn, in de buurt van het bekende torenhotel van keten Fletcher, verkoopt Rockefeller overdag een mix van luxe broodjes, poké-bowls, kwaliteitskoffie en smoothies. Voor de avonduren is er een menu met voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes.
‘Rockefeller Deli gaat voor kwaliteit en service en biedt als enige op de foodstrip bij de A2 dagelijks een heerlijk, gezond lunch- of dineralternatief’, zo omschrijft het bedrijf zichzelf op de eigen website.

Sterke drank langs de snelweg

Dit gebeurt overigens wel met een compleet assortiment aan alcoholische dranken, inclusief sterke drank, dat je eigenlijk niet meer zou verwachten bij een bedrijf dat zich voor een belangrijk deel op passerende automobilisten richt.
De werknemer die tijdens het bezoek van Foodmagazine de bediening doet, heeft daar echter wel een goede uitleg voor. ‘We mikken ook op de kantoren hier in de buurt. Bijvoorbeeld vrijdagmiddagborrels en feestjes. We hebben daar een speciale ruimte voor. We krijgen ook gewoon eetgasten uit de buurt en die willen natuurlijk een glas wijn of een biertje bij de maaltijd.’

Leeg kopje koffie

Druk is het overigens niet als Foodmagazine ten bate van een late lunch op een donderdagmiddag arriveert. Terwijl het bij de naastgelegen vestiging van KFC druk is met aan kippenpoten kluivende consumenten, zit bij Rockefeller één man naast een leeg koffiekopje achter zijn laptop te telefoneren. ‘Maar ik moet nog zo veel doen. Dit zul je echt zelf moeten oplossen’, blaft hij in zijn telefoon voordat hij druk op zijn toetsenbord gaat rammelen. Een van de twee aanwezige medewerkers vraagt hem twee keer of hij nog wat wil drinken, maar de man schudt twee keer zijn hoofd. ‘Ik ben zo weg.’

Iets te ver weg op de strip

Als Foodmagazine het mooi opgemaakte en prima smakende broodje Rockefeller Special met zelfgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika en gefrituurde kappers met een kop koffie al heeft besteld, ontvangen en gegeten, zit de man nog altijd geconcentreerd naar het beeldscherm van zijn laptop te turen. ‘We zitten misschien iets te ver weg op de strip’, zegt de medewerker, terwijl hij naar alle lege tafeltjes in de ruimte kijkt. ‘Afgelopen zomer was het wel best druk op ons terras. 

Rockefeller Deli
Tafelbergweg 4
1105 BN Amsterdam-Zuidoost
www.rockefeller-deli.com
Open van 10.00-21.30 uur

Reageer op dit artikel