blog

Kijken met Kim: Pakkie gemak

Column Premium

Kijken met Kim: Pakkie gemak

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt iedere twee weken voor Foodmagazine op inspirerende dingen in foodretail. Deze keer gaat het over pakketten in de supermarkt.

Het is weer zover, de paasfolders liggen in de bus. Het voelt een beetje zoals de Sinterklaas-gids van de speelgoedwinkel van vroeger. The bigger the better! Naast dat het mijn werk is om even te checken wat er aankomt deze pasen, wordt de foodie in mij gewoon stiekem heel gelukkig van mini-pitabroodjes en boter-in-konijnenvorm. (Ik ben vast niet de enige die dit soort dingen nu inslaat om bij de eerste bbq van het jaar ineens zo’n konijn naast het stokbrood te zetten, toch?).

Aldi’s toffe smoothie-mix

Er vielen mij meerdere dingen op in pakket-en-kant-en-klaar-box-gebied. Aldi had een best toffe smoothie-mix wat eigenlijk een gesealde cup met fruit, groente en verse kruiden is. Water of sinaasappelsap erbij, even in de blender en je bent klaar. Het is niet per se gemak (want de verse smoothies staan er waarschijnlijk naast) maar wel lekker transparant. De vraag blijft natuurlijk of de Aldi-shopper dat als koopmotief heeft, maar dat gaan we meemaken…

Paasbox AH beetje traditioneel

Albert Heijn had als verlenging van zijn Kerst-allerhande-box nu ook een Paasbox. De inhoud is een beetje traditioneel (het worden geen instaworthy chicken-n-waffles) maar gemak is het wel. Lidl had in mijn ogen de opvallendste innovatie: een versbox voor een dessert. En ja, i know, versboxen zien we al meer voor soepen en hoofdgerechten in bijna alle service-formules, maar deze box was gericht op een gezellig kneuterig toetje wat iedereen lust.

Easy peasy orange-squeezy

Opvallend was het dat gezondheid en groente/fruitconsumptie in dit geval ondergeschikt zijn en het vooral weer draait om genieten en gemak. Het discount-antwoord op al die andere gezonde boxen. Koekjes, sinaasappeltjes, houdbare room, sausje en dan zelf nog yoghurt toevoegen. Easy peasy orange-squeezy.

Ik ga de komende tijd ook wat boxen testen op mijn vlog, dus mocht je nog een leuke weten die ik niet mag missen, stuur me dan zeker even een mail op kim@foodsafari.nl!

Reageer op dit artikel