blog

Academic Update: Wat is het effect van geur in de supermarkt?

Column Premium

Academic Update: Wat is het effect van geur in de supermarkt?
Erjen van Nierop (EFMI) Foto: Ton Kastermans

Onderzoekers van EFMI Business School houden structureel wetenschappelijke publicaties bij voor Foodmagazine. In deze editie kijkt Erjen van Nierop naar het effect van geur op de supermarkt.

De sfeer die in een supermarkt hangt, bepaalt in belangrijke mate de aantrekkelijkheid van de winkelomgeving. Een prettige winkel zorgt voor een tevreden klant die meer koopt, temeer omdat een groot deel van de aankoopbeslissingen (pas) op de winkelvloer wordt genomen. Bekende sfeerbepalers zijn kleur, licht, muziek en, focuspunt van dit artikel, geur in de winkel. De vraag is of shoppers zich in een winkel met aangename geur prettiger voelen en meer gaan kopen. Gewapend met deze kennis kunnen supermarktmanagers de sfeer in hun winkel optimaliseren.

Reageer op dit artikel