blog

Kijken met Kim: Een kijkje in het ijsschap

Column Premium

Kijken met Kim: Een kijkje in het ijsschap
Foto: Jan Mulders

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt of schrijft iedere maand voor Foodmagazine over inspirerende dingen in foodretail. Deze keer gaat het over het ijsschap.

Het vriesvak is misschien wel het meest overgeslagen schap tijdens ‘een rondje retail kijken’. Zonde, want deze categorie is flink verbeterd. Zo stond ik me pas te verwonderen over het ijs. Naast de literbakken en ijslolly’s, is er een ware veldslag gaande bij de tubs, oftewel de literbekers. En holy moly, wat is het dan lastig navigeren voor een consument die gewoon zin heeft in een beker ijs.

Wildgroei aan brands

Er is een wildgroei aan nieuwe brands. Uiteraard zijn er de Ben & Jerry’s- en Magnumtubs. Het is de categorie ‘meenemen als je thuis iets goed te maken hebt’. Maar gelukkig zijn er voor alle andere momenten nu ook geschikte ijsbekers. Voor de drie mensen die dit níet zelf willen testen, vat de mogelijkheden samen. Voor de gezondheidsliefhebbers zijn er merken als Breyers, Halo Top of Oppo, waarbij de calorieën je vanaf de frontfacing tegemoet schreeuwen. Hoppa, je kunt zo een hele emmer leeglepelen en je bent slechts 250 kilocalorieën verder!

Vegan en lactosevrij

Als je nóg gezonder wilt zijn, kun je kijken naar merken als Koupe en Perfect World, waarbij extra benefits worden genoemd als hoog in vezels en proteïnerijk. Voor de coolingdown na het sporten. Tot slot is er een groep die zich richt op de vegan of lactosevrije consument. We hebben natuurlijk Alpro Soja-ijs, maar ook Oatly-ijs van havermelk en ijs met de meest extravagante smaken van het toffe vegan merk Professor Grunschnabel. Ben & Jerry’s kon uiteraard niet achterblijven en heeft nu ook een vegan-ijs op de markt gezet op basis van amandelmelk.

Betere nachtrust

Poehee, wat een keuze. En sinds deze maand is er een nieuwe ijsstart-up. In Nightfood zitten natuurlijke stoffen die zorgen voor een betere nachtrust. Hoe slim is dat? Dan kunnen we er eerst even rustig een nachtje over slapen. Deze column is overigens geheel sponsorloos geschreven, helaas! Ik heb al het ijs zelf moeten aanschaffen en proeven. Such a tough job.
Groetjes, Kim!

Reageer op dit artikel