artikel

PepsiCo, GOB en Hoogvliet winnaars Industributie

Onderzoek Premium

PepsiCo, GOB en Hoogvliet winnaars Industributie
(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal Amsterdam - Industributie-diner Okura Hotel - Foodmagazine

AMSTERDAM – Pepsico en Hoogvliet zijn de beste handelspartners. Group of Butchers is de beste leverancier van private label.

Verder blijkt uit het jaarlijkse industributie-onderzoek dat Lidl de meest gewaardeerde discounter is. Pepsico wint als zoetwaren- en snacksleverancier de overall trofee. Ook in de categorie kruidenierswaren overig scoort de A-merkfabrikant opvallend goed met een derde plek in de overall waardering.

Group of Butchers beste relatie

Group of Butchers prolongeert de categorietitel in vers en private label én vooral ook door de hoge score op ‘relatiemanagement’. Op plek twee staat Hessing Supervers. Menken Orlando behaalt brons.

Hoogvliet derde keer op rij winnaar

Hoogvliet is voor de derde keer op rij overall winnaar aan retailkant. In de top drie verandert hier niets ten opzichte van het vorig jaar: op plek staat nog steeds Plus. Albert Heijn bezet de derde positie. Op categorieniveau wint Hoogvliet op het onderdeel ‘category management’. Albert Heijn heeft het beste ‘formulemanagement’. Meest gewaardeerde inkoopclub is Superunie.

Onderzoek is spiegel

Met het Industributie-onderzoek krijgen zowel handel als industrie een ‘spiegel’ aangereikt, waarmee zij kunnen achterhalen hoe belangrijke handelspartners in het algemeen oordelen over de kwaliteit van de onderlinge relatie. De doelstellingen achter het Industributie-onderzoek zijn om handel en industrie een actueel inzicht te geven in de eigen prestaties en die van de concurrenten door de ogen van partijen met wie zij op in- en verkoopgebied samenwerken. Ook wil het onderzoek inzicht geven in de historische ontwikkeling van de onderlinge relatie. Het onderzoek is een initiatief van Foodmagazine en wordt uitgevoerd door Efmi Business School.

Aan leverancierszijde zijn er de volgende winnaars per categorie:

Dranken: Coca-Cola
Zoetwaren en snacks: PepsiCo
Kruidenierswaren overig: Pepsico
Zuivel en Kaas: Danone
Diepvries: Unilever Foods
Drogmetica, schoonmaak en onderhoudsartikelen: Procter&Gamble
Nonfood overig: Imperial Tobacco
Vlees, vleeswaren, vis, salades en maaltijden: Group of Butchers:
AGF en Brood: Hessing Supervers
Privater Label KW: Menken Orlando

Aan de kant van de handel zijn er de volgende winnaars per categorie:

Inkoopmanagement: Superunie
Category management: Hoogvliet
Formulemanagement: Albert Heijn
Beste discounter: Lidl

Reageer op dit artikel